Ingredienser:

1 rulle tærtedej
1 pakke bacon
½ pose revet mozzarella ost i de alm. str.
2½ dl piskefløde
2½ dl creme fraiche 18 %
3 æg
½ tsk salt og lidt peber

Tilberedning:

Tænd ovnen på 200 grader

Del broccolien i små buketter.
Læg dem i en gryde med 1 tsk salt drysset over.
Kog vand 1 liter vand og hæld det over broccolien, så det dækker. Det står så og trækker ca 15 min. Det hældes i en sigte og skal dryppe godt af. Hvis det føles for vådt, når du skal bruge det, så bred det ud på et viskestykke, som kan suge det sidste vædske.

Skær bacon ud i små tern og steg dem let på en pande – de skal ikke være for sprøde.

Smør formen let med smør eller kom et bagepapir i.

Tærtedejen fordeles ud i formen.
Hvis der på pakken står, at den skal bages lidt før fyldet kommes på, så gør du det.

Fordel dernæst broccoli på dejen.
Drys baconstykkerne over.
Drys den revne ost over – hvis det ser ud af for meget, så brug hvad du synes.

Pisk fløde, cr.fr., æg og salt og peber sammen.

Smag lidt på det – bare et fingerdyp – skal smage som du gerne vil have det til bagefter, hvad angår salt og peber.

Hæld det over på tærten og bag det ca 25 min.

Den skal ikke blive for mørk, men æggemassen skal føles nok.

Velbekomme

You must be logged in to post a comment.