1 pk gær
6 dl fingervarmt vand
1 dl grahamsmel
11 dl hvedemel
1 tsk honning, gerne en flydende
1½ tsk salt

Opløs gær med honning (ved at røre forsigtigt i det opløses gæren stille og roligt) i en stor skål (dejen hæver meget)
Tilsæt vand
Tilsæt de 2 slags mel og salt (saltet SKAL ovenpå melet) og saml det hurtigt
Dejen er meget blød, hvilket er helt korrekt 🙂

Når dejen har hævet tildækket i 1 time, hældes den ud på et meldrysset bord
Den er stadig meget blød
Dejen skal nu deles til 3 flutes med en kniv, dejskraber eller hvad du nu har,
der kan gøre det – og med godt med mel på fingrene løftes de én efter én forsigtigt
over på bagepapir på en bageplade – flyder de ind i hinanden forsøg da at samle dem lidt,
ved at løfte dej fra siden op

Ovnen opvarmes til 275 grader – husk det tager forholdsvis lang tid
(den høje temperatur er med til at give den seje skorpe, som er perfekt til dette flutes)

Når pladen sættes ind midt i ovnen skrues ned til 220 grader og de bager ca 22 minutter

Pas på – du bliver let afhængig

Velbekomme 🙂

You must be logged in to post a comment.