1 pk gær
6 dl fingervarmt vand
1 dl grahamsmel
11 dl hvedemel
1 tsk honning, gerne en flydende
1½ tsk salt
Opløs gær med honning (ved at røre forsigtigt i det opløses gæren stille og roligt) i en stor skål (dejen hæver meget)
Tilsæt vand
Tilsæt de 2 slags mel og salt (saltet SKAL ovenpå melet) og saml det hurtigt
Dejen er meget blød, hvilket er helt korrekt 🙂
Når dejen har hævet tildækket i 1 time, hældes den ud på et meldrysset bord
Den er stadig meget blød
Dejen skal nu deles til 3 flutes med en kniv, dejskraber eller hvad du nu har,
der kan gøre det – og med godt med mel på fingrene løftes de én efter én forsigtigt
over på bagepapir på en bageplade – flyder de ind i hinanden forsøg da at samle dem lidt,
ved at løfte dej fra siden op
Ønsker du at bruge dejen til 2 brød, skal du tilsætte lidt mere mel eller bruge lidt mindre væske, for bedre at kunne forme dem til brød. Dejen skal dog stadig være forholdsvis blød.
Ovnen opvarmes til 275 grader – husk det tager forholdsvis lang tid
(den høje temperatur er med til at give den seje skorpe, som er perfekt til dette flutes)
Når pladen sættes ind midt i ovnen skrues ned til 220 grader (nogle ovne måske kun 210 grader) og de bager ca 22 minutter. Drej gerne pladen midtvejs.
Pas på – du bliver let afhængig
Velbekomme 🙂