At bage efter tangzhong-metoden er helt nyt for mig. Men det bliver ikke sidste gang.

Forskellen på denne metode og den almindelige metode er, at du skal bringe ca 40% af
væsken sammen med ca 5% af melet til kogepunktet og lade det blive tykt og derefter
lade det køle ned til stuetemperatur, før det tilsættes til de andre ingredienser.

Nemmeste måde af forklare mængden af mel og væske er: Mængden af væske skal være 75%
af mængden af mel – altså fx 400 gram mel giver 300 ml (3 dl) væske. 1/6 af væsken
kan erstattes af et surmælksprodukt.

Metoden kan helt sikkert bruges til mange slags gærdeje, der skal være lidt bløde.
Der kan garanteret tilsættes grovere meltyper, frø, kerner og evt revet gulerod.
Det giver dog, naturligvis, en anden konsistens.
HUsk også: Grovere mel kræver lidt mere væske – eller lidt mindre mel hvis du bruger
den mængde væske, der er i opskriften.

Her er opskriften på mine første pølsehorn:

40 gram mel
2,4 dl vand

Røres sammen i en gryde og bringes til kogepunktet alt i mens du rører i det, så du undgår klumper.
Når det har konsistens som blød budding tages det blusset og køles ned til stuetemperatur

2,6 dl fingervarmt vand
30 gram gær

Hældes i røremaskinens skål og gæren røres ud.

760 gram hvedemel
2 spsk sukker
2 tsk salt
1 æg
1 dl creme fraiche
1 æg

Det hele tilsættes sammen med den nedkølede mel/væske-blanding og der røres på laveste hastighed 4-5 minutter
Husk dog altid, salt må ikke tilsættes direkte på gær.

100 gram blødt smør tilsættes i små klumper og der røres yderligere ca 15 minutter ved mellemste hastighed.

Lad derefter dejen hæve ca 1 time.

10 wienerpølser deles i 20 halve.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 portioner, der hver rulles ud i en cirkel, der skæres
i 10 trekanter. Læg pølsestykkerne i den brede ende og rul dejen om pølsen.

Læg pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensl hornene med sammenpisket æg og drys gerne med sesamfrø.

Hornene skal bages ca 20-22 minutter ved varmluft, da der er 2 plader. Så hold godt øje med farven
på dem. Bager din ovn hårdt skru da ned på 180 grader.
Byt evt rundt på pladerne undervejs og skub lidt rundt på hornene, hvis de yderste får meget farve
i forhold til dem i midten. Varmluften kan tages af de sidste 5-6 minutter, så der bages ved almindelig ovn.

You must be logged in to post a comment.