½ kg små kogte kolde pillede kartofler (evt dem fra glas)
125 gram sukker
50 gram koldt smør
Smelt sukkeret på en pande eller i en stegegryde.
Giv kraftig varme de første par minutter
og skru derefter ned til middel varme.
Rør ikke i det, men bevæg evt panden lidt til sidst så varmen får fat i alt sukkeret, inden det første, der er smeltet, bliver for brunt.
Kom det kolde smør i og skru igen op for varmen, til næsten fuld varme.
Rør nu i det så smøret fordeles i sukkeret
Det skal gå stærkt, så sukkeret ikke brænder.
Når det er smeltet, kommes de kolde kartofler, der lige er skyllet i koldt vand inden, i.
Vend rundt i dem til de er fint brune og varme.
Lige når du kommer kartoflerne i, kan det være at sukkeret bliver lidt stift, men varmen skal nok få det til at smelte igen.
Det kan også hænde, at sukkeret bliver meget tyndt, men smagen og farven kommer alligevel.