Ingredienser:
3 bl husblas
2 ds tun i olie
1 tsk citronsaft
1½ dl creme fraiche 18 %
½ tsk groft salt
lidt nykværnet peber
1 dl piskefløde
Tilberedning:
Start med at lægge husblas i blød i rigeligt koldt vand i mindst 10 minutter
Kom tun i en sigte og lad det dryppe godt af
Kog lidt vand i en gryde (skal bruges til at smelte husblas)
Kom tunen i en skål – findel med en gaffel efter hvor grov du vil have din mousse / kan evt blendes
Kom creme fraiche, citronsaft, salt og peber i tunen og bland det godt
Tag husblas op af vandet, og kom det i en mindre gryde med det vand der følger med. Smelt det over vandbad i den lidt større gryde. Rør i det hele tiden. Når det er helt smeltet, kommes en lille skefuld af tunen op i husblassen, rør det hurtigt rundt. Hæld det hele op i skålen med tun og rør det godt sammen, så husblassen fordeles godt.
Vend flødeskum i og kom moussen i den skål det skal serveres i eller kom det i en form, der er foret med film.
Stilles til afkøling, gerne natten over.