1 hokaido
3 store kartofler
5 alm. gulerødder
2 alm. hvide løg
1 spsk karry med top
1 spsk paprika med top
2 tsk groft salt
Lidt peber
2 pk bacon stegt og skåret i små stykker
Evt. lidt creme fraiche / fromage frais / skyr
Alle grøntsager skal skæres i tern.
Start med løgene og svits dem godt i lidt fedtstof, uden de tager farve. Tilsæt karry og paprika og
lad det “brænde” lidt af. Tilsæt salt og peber.
Tilsæt alle de andre grøntsager og kom vand ved, så det går et par
centimeter over grøntsagerne.
Det hele småkoger / simrer nu ca. 30 min. til alle grøntsagerne er
møre.
Blend det godt med en stavblender.
Smag til, og ønskes det stærkere tilsættes mere karry og paprika.
Drys lidt bacontern over ved servering og server resten af
baconternene til.
Giv evt. en skefuld creme fraiche til.
Og hertil naturligvis noget godt brød 🙂