Mørdej:
150 g smør
225 g mel
75 g flormelis
2 æggeblommer
Fyld:
200 g hasselnødder uden skal
200 g smør
200 g sukker
3 store æg
100 g mørk chokolade, grofthakket
1 spsk mel
Tænd ovnen på 180 grader.
Lav mørdejen ved at smuldre smørret i melet, så det får tekstur som grov rasp. Tilsæt
flormelis og æggeblommer og ælt dejen sammen til en kugle. Ælt ikke mere end højest nødvendigt.
Lad den ligge på køl en halv time. Rul mørdejen ud til en tykkelse på ca. 4-5 mm, evt. imellem
to stykker bagepapir. Tryk den ud i en smurt tærteform med løs bund og forbag bunden i 8-10 min,
til den er gylden uden at være brændt.
Fyld:
Bred hasselnødderne ud på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen i 8-9
min. Hold øje med dem. Hvis de først bliver brændte, er de ubrugelige. Lad nødderne køle
helt ned. Gnub skallerne af (kan gøres i et viskestykke). Blend halvdelen fint og hak
den anden halvdel medium-fint.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og vend til sidst nødderne
og den hakkede chokolade i sammen med melet. Hæld fyldet den forbagte tærtebund.
Der skal minimum være en lille cm op til kanten af bundens sider. Bag tærten i ca. 25 min,
indtil den er gyldenbrun på overfladen og ikke giver efter for et let tryk. Lad den køle ned
og server lun eller ved stuetemperatur med en kugle vaniljeis.