200 gram chokolade – 70%
200 gram smør
200 gram rørsukker
1 dl past. æggeblommer
2 dl past. æggehvider
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
Hældes i en kold skål og stilles til side og køles næsten helt ned.
Æggeblommerne piskes luftige med halvdelen af sukkeret (det tager 7-8 min).
Hviderne piskes stive og piskes sammen med den anden halvdel af sukkeret.
Æggeblommeblandingen vendes i chokoladeblandingen.
Æggehvideblandingen vendes dernæst forsigtigt i blandingen.
For en springform med bagepapir. Gerne bund og sider for sig selv.
Smør bagepapiret.
Kom 2/3 af moussen i formen og bag den 30 min ved 175 grader.
Den er klæg og vil falde lidt sammen.
Stilles på køl.
Når den er afkølet kommes den sidste del af moussen på
og denne stilles på køl nogle timer evt. til næste dag.
Server med en god, evt. hjemmelavet, vanilleis.
Drys evt. med kakao lige før serveringen.
Ønsker du en lettere topping, kan du bage hele ovenstående portion (40 min)
og lave en chokolademousse med flødeskum og komme på.
Du kan også “nøjes” med at servere is til den bagte bund.
Chokolademousse:
6 pasteuriserede æggeblommer
70 gram sukker
125 gram chokolade 70 %
½ liter fløde
Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk sukker og blommer hvidt og luftigt (mindst 7-8 minutter).
Pisk fløden til skum.
Pisk den smeltede chokolade i æggemassen. Det skal gå lidt hurtigt.
Vend derefter flødeskummet i og vend rundt til det er godt blandet.
Kommes på toppen af den bagte kolde chokolademousse og stilles koldt indtil servering.