Boller – ca 20 stk
2 pk gær
½ liter fingervarmt vand
1 æg
Ca 1 dl olie / becel (blandet eller bare en af delene) Der kan også bruges blødt smør
1½ tsk salt
Ca 1000 g mel (bruger du en mere grov meltype, skal der knap så meget til)
Tilsæt gerne de frø og kerner du vil have i
Der kan også tilsættes 4 revne gulerødder
Rør gæren ud i vandet
Kom lidt af melet i
Kom æg, salt og fedtstof i samt evt andet fyld, du ønsker at tilsætte. Vælger du blødt smør i stedet for andet fedtstof, da tilsæt det i små klatter
Kom melet i lidt ad gangen indtil den rette konsistens er der
Ælt dejen mindst 8-10 minutter – drys gerne lidt at melet på bordet indimellem, for bedre at kunne styre den fedtede dej
Dejen skal ikke være for fast. Det giver tørre boller.
Form til boller og sæt på bagepapir på en bageplade
Hæver tildækket i 19 minutter
Ovnen opvarmes imens til 210 grader
Bages i 19 minutter midt i ovnen
De skal lyde hule, når de bankes let bagpå
Velbekomme