• 01/05/2022

Lækre bløde kernebrud – 14 – 18 stykker afhængig af størrelse du ønsker

50 gr gær

5 dl fingervarmt vand

ca 900 gr mel

50 gr sukker

2 tsk groft salt

100 gr blødt smør

1 æg

Derudover:

2 æg

150 gram blandet korn og kerner

Rør gær ud i vandet

Tilsæt ca halvdelen af melet og derefter sukker, salt og æg og rør lidt i det

Tilsæt derefter det bløde smør i små klatter og rør lidt igen

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt til du har en dejlig blød dej. Rør yderligere 5-7 minutter

Lad dejen hæve lunt og tildækket ca 45 minutter

Hvis du har lavet dejen i en meget stor skål, kan du nu gøre det færdigt heri.

Ellers drys lidt mel på bordet og vend dejen ud.

Lav en fordybning i dejen og kom 2 æg og korn og kerner heri.

Brug nu en dejskraber (de små firkantede er supergode til dette) og gerne en god saks til at

vende og klippe i dejen, til det hele er godt blandet. Du skal ikke samle dejen som til almindelige boller.

Nu laver du med dejskraberen boller og sætter dem på bagepapirpå en bageplade – du skal nok bruge 2 plader.

Her hæver de nu ca 25-30 minutter.

Varm ovnen op til 210 grader og bag bollerne ca 20 minutter

Har du 2 plader, skal du bruge varmluft 180 grader. Vend da pladerne efter ca 10 minutter og byt også rundt på dem.

You must be logged in to post a comment.