Lækre bløde kernebrud – 14 – 18 stykker afhængig af størrelse du ønsker
50 gr gær
5 dl fingervarmt vand
ca 900 gr mel
50 gr sukker
2 tsk groft salt
100 gr blødt smør
1 æg
Derudover:
2 æg
150 gram blandet korn og kerner
Rør gær ud i vandet
Tilsæt ca halvdelen af melet og derefter sukker, salt og æg og rør lidt i det
Tilsæt derefter det bløde smør i små klatter og rør lidt igen
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt til du har en dejlig blød dej. Rør yderligere 5-7 minutter
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca 45 minutter
Hvis du har lavet dejen i en meget stor skål, kan du nu gøre det færdigt heri.
Ellers drys lidt mel på bordet og vend dejen ud.
Lav en fordybning i dejen og kom 2 æg og korn og kerner heri.
Brug nu en dejskraber (de små firkantede er supergode til dette) og gerne en god saks til at
vende og klippe i dejen, til det hele er godt blandet. Du skal ikke samle dejen som til almindelige boller.
Nu laver du med dejskraberen boller og sætter dem på bagepapirpå en bageplade – du skal nok bruge 2 plader.
Her hæver de nu ca 25-30 minutter.
Varm ovnen op til 210 grader og bag bollerne ca 20 minutter
Har du 2 plader, skal du bruge varmluft 180 grader. Vend da pladerne efter ca 10 minutter og byt også rundt på dem.