800 gr kyllingefilet – evt inderfilet
2 dåser kokosmælk – husk at ryste dem godt
2 fed hvidløg – kan udelades eller flere kan tilsættes
1 rød chili
2 spsk olie
4 spsk rød karrypasta
2 spsk fiskesauce
2 spsk østerssauce
3 spsk soyasauce
1 spsk sød chilisauce

4 gulerødder skåret i mundrette stykker – koges i letsaltet vand 2 minutter og drypper af i en sigte
1 ps sukkerærter – kommes op til gulerødderne det sidste minut, de skal have

Skær kyllingefileterne i strimler
Skær chili og hvidløg i bittesmå tern

Varm en sauter- eller wokpande op (stor nok til at hele retten kan være i)
Kom 2 spsk olie på panden og tilsæt 3 spsk rød karrypasta, som skal steges lidt – husk at rør i det, da det kan brænde fast
Skru ned til middel varme
Tilsæt chili og hvidløg
Hæld 1½ dåse kokosmælk på
Tilsæt 1½ spsk fiskesauce, 1½ spsk østerssauce, 2 spsk soyasauce og 1 spsk sød chilisauce

Lad det hele simre mens du steger køddet

Kyllingefiletstykkerne steges ad flere gange på en stegepande i lidt olie – krydr dem med lidt fiskesauce (ligesom hvis du skal salte kød)
Efterhånden som det er færdigt, kommes det gryden til saucen
Før sidste portion kylling kommes i den store pande tilsættes resten af de forskellige saucer og den sidste ½ dåse kokosmælk – lad det simre et par minutter og hæld det i den store pande
Tilsæt gulerødder og sukkerærter – herefter må retten ikke koge, da grøntsagerne så bliver kedelige

Hertil serveres kogte ris

You must be logged in to post a comment.