2 pk gær
½ liter fingervarmt vand (den med lillefingeren)
Ca 1 dl olie / becel (blandet eller bare en af tingene)
2 tsk salt
Ca 1 kg mel
1 æg til pensling- kan udelades
Har du lyst, kan der tilsættes 3-4 revne gulerødder
Eller / og diverse frø og kerner (chiafrø, sesamfrø, hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner)
Rør gær ud i vandet
Kom lidt af melet i
Kom salt og fedtstof i
Tilsæt evt gulerøddder, frø og kerner
Kom melet i lidt ad gangen indtil den rette konsistens er der – det tager 17-18 minutter med hånden
Form til flutes og sæt på bagepapir på en bageplade
Hæv 19 minutter tildækket
Ovnen opvarmes imens til 210 grader – ved 2 plader 185 grader og varmluft
Pensles med sammenpisket æg (kan undlades)
Bages: små flutes ca. 10-12 min – lange flutes ca. 18 min
Har du brug for 2 plader, er det vigtigt, at du efter 7 minutter drejer pladerne en omgang og efter yderligere 6 minutter bytter rundt på pladerne
De skal lyde hule, når de bankes let bagpå